Witajcie !!!Ponieważ podróżujemy po różnych smakach i stylach - to tym razem przygotujemy i skosztujemy gęsinę.Serdecznie zapraszam bo jej smak jest okazały i nietuzinkowy.Tak więc gotujmy wspólnie - celebrujmy i degustujmy.Składniki :1 gęś40 dkg włoszczyzny10 dkg cebuli4 dkg margaryny4 dkg mąkimajeranekgałka muszkatołowaświeżo zmielony pieprzsól morskaPrzygotowanie :Gęś oczyść i natrzyj solą.Pokrój na części.Włóż do garnka z zimną wodą i gotuj na wolnym ogniu.Włoszczyznę i cebulę oczyść, opłucz i włóż do gotującej się gęsi.Gotuj bez przykrycia tak długo, aż mięso stanie się miękkie i zostanie około 4-5 szklanek wywaru.Margarynę rozpuść w garnuszku i wymieszaj z mąką i kilkoma łyżkami wywaru.Zasmażkę wlej do gęsi.Przypraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową.Gęsiną podawaj z kaszą np. jaglaną ( super smakuje ) i warzywami lub ziemniakami.Smacznego !!!